Teemme tiedostamattomia päätelmiä tapaamistamme ihmisistä perustuen siihen miltä he näyttävät ja miten he pukeutuvat. Tämä tekee myös sen, että  suhteudumme ihmisiin eri tavalla ulkonäöstä riippuen.

Olemus on ensimmäinen asia mitä uudesta ihmisestä näemme. Ensivaikutelma voi saada vahvistuksen eli henkilö on sellainen kuin oletimme hänen olevan tai muuttua eli hän ei olekaan sellainen kuin oletimme hänen olevan. Mutta nämä havainnot edellyttävät, että tapaamme ja tutustumme häneen paremmin.

Mutta mikä tekee sen, että teemme päätelmiä ihmisestä sen perusteella miltä hän näyttää?

 

Ensimmäisenä ja tärkein asia on tuttuus, se että tunnistamme toisessa ihmisessä samanlaisia asioita kuin itsessämme. Toisena tulevat tyyli ja värit. Värit ja väriyhdistelmät viestivät erilaisia signaaleja kuten myös erityyppiset vaatteet.

Tärkeää on, että puvustossasi olevat vaatteet ja asusteet heijastelevat sinua itseäsi-korostamalla parhaita värejäsi ja täydentämällä tyyliäsi vartalon ja kasvojen muodolla-sinun elämääsi ja elämäntyyliäsi.

Seuraavassa vinkkejä kuinka kokoat itsellesi omannäköisen puvuston.

Aloita miettimällä millainen pukeutumistyyli kuvaa elämäntilannettasi tällä hetkellä. Kuinka suuren osan ajastasi vietät työtä tehden tai harrastuksissasi. Joudutko paljon edustamaan tai matkustamaan.

Käy läpi vaatekaappisi ja lajittele vaatteesi arjen ajankäytön mukaan-töihin,treeneihin, kotiasuksi, juhliin, sosiaaliseen elämään jne.

 

Puvustoja on siis useammanlaisia käyttötarkoituksen mukaan ja yhden puvuston kokoat 5-8 vaatekappaleesta, joilla saat noin 30 erilaista variaatiota!

Näin saat toimivan puvuston kaikki edut itsellesi eli säästät rahaa ostoksissasi, kun luot rungon pienellä määrällä perusvaatteita. Yhdistelet niitä rajattomasti ja ikuinen ongelma- ”minulla ei ole mitään päällepantavaa”- poistuu kun kutsu tulee.

 

Toimiva puvusto rakentuu perusasuista kuten jakuista, housuista, hameista, mekoista, housupuvuista ja päälystakeista.

Asusteet kuten puserot, topit sekä neulepuserot täydentävät kokonaisuuden.

Loppusilauksen antavat lisäasusteet kuten huivit, sukat, kengät, laukut, hanskat, sateenvarjot, korut, kellot, vyöt, hatut silmä- ja aurinkolasit jne.

 

Tarvitset siis suunnitelmallisuutta ostopäätöksiisi. Mieti aina mihin yhdistän uuden vaatteen ja sopiiko se puvustosi runkovaatteiden kanssa yhteen. Mieti värejä huolella sillä runkovärit on hyvä valita ajattomista klassikoista, joissa viihdyt. Asusteväreihin sopivat raikkaat aksenttivärit, jotka antavat mahdollisuuden muuttaa vähällä vaivalla samaa perusasua vaikka joka päivä eri näköiseksi.

 

Muista myös laatu, sillä tietyt värit, esimerkiksi ikävän harmaa, muuttaa ilmettä huomattavasti kun vaatteesta henkii laatu. Muista, halpaa ja harmaata ei kannata ostaa, jos haluat näyttää hyvältä!

Kiinnitä huomiota myös käyttömukavuuteen ja helppohoitoisuuteen, näin säätät pesukuluissa. Hanki harkiten, älä hetken mielijohteesta!

 

” Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen.”

Ollin Miller

Artikkelin on kirjoittanut Elisa Koivumaa

Tyylikoulu WellHottaret Oulu