Juhlakausi lähestyy jo nurkan takana ja ensimmäiset pikkujoulut on jo vietetty. Juhlaan valmistautuminen on oma juttunsa, joka vaatii suunnittelua ja palaankin tähän aiheeseen tuonnempana.

Mutta nyt tähän aiheeseen ja mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

 

Mikä on tärkeintä ihonhoidossa?

Kaunis iho alkaa sisältäpäin eli ravinto ja elintavat näkyvät ihollasi. Runsas tupakointi sekä auringonotto vanhentavat joten erityisesti kosteutus ja suojaaminen nousevat tärkeimmiksi seikoiksi. Ihonhoitotuotteita on pilvin pimein ja kuluttajan os usein vaikea valita oikeaa tuotetta, joten kannattaa kysyä ammattilaiselta ohjeita. Yleisvinkkinä ihonhoitotuotteet valitaan ihotyypin mukaan, pintakuivalle iholle ravitsevammat tuotteet kuin rasvaiselle, joka vaatii taas geelimäisen ja mattaisen voiteen. Älä unohda silmänympärysihoa, joka käsitellään hellästi taputellen omalla tuotteella. Tarkista sen oikea paikka jotta tuote toimii eikä kerää silmän alle turvotusta.  Kasvojen kohdalla liikeradat ihoa hoidettaessa kulkevat aina alhaalta ylöspäin sekä sisältä ulospäin levittäen.

Kannattaako ihoa kuoria?

Ihomme uudistuu koko elämämme ajan. Kuolleet ihosolut kuoriutuvat pois,jotta uusia voi vapautua. Ikääntyessämme ihon uudistuminen hidastuu. Kuolleet ihosolut jäävät pinnalle ionisidoksen kiinnipitäminä. Se näkyy juonteina, epäpuhtauksina ja kuivumisena. Kuorimalla murretaan hellävaraisesti nämä ionisidokset ja uudet solut pääsevät kasvamaan. Näin iho näyttää heleämmältä ja kirkkaammalta.

Voiko juonteita silottaa ?

Ihoa voidaan hoitaa tosi tehokkaasti lukuisilla laitehoidoilla ja stimuloida kollageenin muodostumista ikävuosien karttuessa. Nykyisin taikasanoja ovat juuri hyalyroni sekä kultahoidot. Näissä hoidoissa on säännöllisyys kuitenkin tärkeää , yksi hoitokerta ei takaa tuloksia kuin hetkellisesti, vaan vaatii ylläpitoa joka kuukausi.

Voinko ottaa aurinkoa?

Kun katsot jonkun kasvoja, älä mieti kuinka vanh hän on, vaan kuinka paljon hän on saanut aurinkoa. Aurinko aiheuttaa 80 %:sesti  ihomme vanhenemisen joten suojaa ihosi kunnolla.

Kuinka saan meikin pysymään?

Kun haluat varmistaa meikin pysyvyyden valitse puhtaalle iholle tasoittava pohjustusvoide, jota laitetaan todella ohut kerros. Jos ihosi on rasvainen kannattaa panostaa oil-control tuotteeseen, joka ehkäiseen kiiltoa sekä häivyttää ihohuokosia. Monesti jo pelkkä T-alueen käsittely tällä tuotteella auttaa meikin pysyvyyteen. Silmäluomille sama pohjustusvoide todella ohuesti taputellen pitää silmämeikin kohdillaan.

Kuinka peitän punoitusta?

Couperosa-ihon peitto vaatii meikkipohjalta hyvää pigmenttiä ei paksuutta! Se ei tarkoita keltapohjaista tuotetta vaan ihon sävyn säilyttävää heleää mutta peittävää kevyttä  pohjaa. Älä osta tätä tuotetta kuin sikaa säkissä sillä se tulee kalliiksi vaan anna asiantuntijan hoitaa sävyn valinta luonnonvalaistuksessa.

Pitääkö hiukset aina laittaa?

Kokonaisuus ratkaisee sekä tilanne mihin valmistaudut. Hiukset ovat tärkeä osa imagoasi ja kertoo kuinka kohtelet itseäsi. Päivitä tyyliäsi ja uskalla rohkeasti antaa kampaajallesi vapaat kädet etsiä kasvonmuotoosi ja persoonaasi sopivan mallin. Värisävyistäkin kannattaa keskustella kampaajan kanssa ,jotta hiukset toimivat juuri sinun arjessasi , laiskallekin laittajalle löytyy hyviä vaihtoehtoja kun muistat vain kysyä apua. Muotoilutuotteet sekä – välineet vaativat myös opastusta ja voit ottaa kampaajalle jopa mukaan toimimattoman tuotteen. Muista hoitaa säännöllisesti hiuksiasi , se näkyy hyvinvointina naisen hiuskruunussa .