Juhlakausi on jälleen käsillä ja hyvin monet naiset tuskailevat pukeutumisen kanssa, ei ole mitään päällepantavaa vaikka vaatekaappi pursuaa vaatteita. On hyvä muistaa että muoti aina palaa, joten sinulla voi olla todellisia helmiä garderobissasi, käy ne ensin läpi.

Esimerkiksi klassisen tyylikäs kotelomekko toimii aina, asusta se vain ajan hengen mukaan.

Mutta miten rakennan juhlatyylini?

Muista kokonaisuus, älä unohda yhtään osa-aluetta ja juhliin kuuluu kiilto ja kimallus. Juhlavalmisteluthan alkavat heti kutsun saatuasi ja käsittelemme nyt asioita jotka usein aiheuttavat päänvaivaa.

Millaiset alusasut valitsen ohuen juhlamekon kanssa?

Pukeutuminen alkaa alusasuista, vaikka olisi miten hieno ja kallis mekko,se ei näytä miltään jos alusasut ovat mitä sattuu. Ohuen materiaalin alle aina sileät ja mahdollisimman huomaamattomat ja puuterinväriset ovat parhaimmat. Muista että alusasut eivät saa näkyä läpi.

Kumpi ensin mekko vai alusasu?

Ota mukaan juhlaan tarkoitettu alusasu, kun menet sovittamaan unelmiesi mekkoa. Muotoilevat sopivat erityisen hyvin juhlakäyttöön. Silloin näet kuinka pukusi laskeutuu ja korostaa vartalosi parhaimpia puolia.

Miten valitsen liivit avonaisen mekon kanssa?

Syvään uurrettu kaula-aukko tuo kauniisti dekolte alueen esille kohottavien liivien kanssa. Myös olkaimet sivuun tai kokonaan ilman olkaimia, silikoniolkaimet eivät sovi juhlakäyttöön. Kapean pääntien kanssa sopii malli, jossa saat irroitettavat olkaimet vedettyä ristiin.

Miten valitsen asusteet?

Juhlaan valitaan asuun sopivat asusteet tilanteen arvokkuuden mukaan. Mitä muodollisempi ja arvokkaampi juhla on kyseessä, sitä aidommat metallit ja korut valitaan. Rennommissa julissa voi käyttää luovuutta ja persoonaasi rohkeasti hyväksi. Katso kokonaisuutta ja vältä runsautta, nyrkkisääntönä muista kun mietit laitanko vielä tämän asusteen jätä se pois, sillä tyylikkyys syntyy selkeydestä ja yksinkertaisuudesta.

Millaiset sukat sopivat juhlaan?

Sukkien valinta tuottaa ongelmia ja se on yksi syy, miksi naiset turvautuvat usein housuasuun.

Juhlava sukka on ohut ja siinä saa olla vähän kiiltoa. Jos valitset säären sävyn,ota astetta tummempana kuin ihosi vävy on. Jos tavoittelet pitkäsäärisyyttä ja pukeudut tummaan, soinnuta sukan väri samaan skaalaan kengän ja helman kanssa. Tukevasääristen on hyvä käyttää mattasempaa ja tummempaa väriä ja ole tarkkana helman mitan kanssa ettei se asetu jalan leveimmän kohdan päälle. Tarkista myös mustelmat ja peitä ne peitepuikolla ja kevyesti puuteroimalla, jos käytät ohutta ja säärensävyistä sukkaa.

Entä laukku ja kengät?

Kengät ja laukku viimeistelevät kokonaisuuden ja niiden ei tarvitse olla samanvärisiä keskenään. Kimalle ja kiilto juhlistavat asusteissa yksinkertaisenkin asukokonaisuuden, aivan erityisen ihastuttavia ovat iltalaukut 30-50 luvuilta jos onnistut omistamaan sellaisen. Korkeat korot saavat naisen näyttämään pidemmältä ja solakammalta. 5 cm korko on klassisin ja jalkaystävällisin. Mutta jos pystyt kävelemään korkeammilla koroilla luonnollisesti polvet suorina voit toki valita korkeammat korot, mutta muista juhlan luonne varsinkin tanssin ystävät.

Entä vyö?

Vyötärö on naisen vartalon alati muuttuva kohta. Käytä vyötä jos vyötärö on olemassa. Lanteikkuus ei estä vyön käyttöä ,sillä ilmavasti hieman lanteilla lepäävä vyö esim ketjuvyö, tasapainottaa lantion ja vyötärön välistä eroa. Se saa lantion näyttämään kapeammalta. Soinnuta vyö kenkien kanssa. Jos omista todella kauniin vyönsoljen, anna suutarin tehdä siihen uusi vyön osuus.

Toivon kaikille nautinnollisia ja onnistuneita juhlahetkiä!