Onko juhlatyyli vielä hakusessa?

Toukokuu on kesän juhlakauden avaus, siitä alkavat valmistujais- ja rippijuhlat, kesän hääsesonki päättyen ihanan hämyisiin elokuun illan rapujuhliin sekä kesän hyvästelyyn eli venetsialaisiin.

Mieltä askarruttaa mitä laitan juhliin päälle?

Ideoita voit lähteä hakemaan omasta vaatekaapistasi penkomalla mitä sieltä löytyisi. Aina ei tarvitse uusia koko repertuaaria, yhdistele vanhaa sillä se on nyt muodikasta. 1970-luku jyllää nyt ,joka näkyy liehukelahkeisissa housuissa, maksimekoissa, mokkanhkaisissa hameissa ja hapsuissa ,tolppakorkoisissa kengissä jne..

Myös housuhameet ovat palanneet, se on mitä tyylikkäin asu mustana, tummansinisenä tai valkoisena yhdistettynä tyköistuvaan lyhyeen yläosaan. Viimeistele kokonaisuus sirolla olkalaukulla sekä makeilla koroilla tai herrainkengillä.

Maksimekko on tosi helpotus monelle, sillä saa sääret peittoon ja sen kanssa sopii hartioille kaunis huivi tai rokkaava rouhea biker nahkatakki, joka on urbaanin nykynaisen vaate n:o 1. Se käy myös kukkamekkotyyliin yhdistettynä.

Mikä väri sopii kesäjuhliin?

Nyt muoti suosii hempeitä pastellisävyjä, jopa ultranaisellista sokerihuurretta. Tulevan kesän herkullisia väriyhdistelmiä saat oranssista, keltaisesta, vihreästä sekä luumusta. Jos valitset vaalean asukokonaisuuden,muista tasapainottaa pastellisen pehmeää asua dominoivalla värillä esim mustalla laukulla ja kengillä.

Mutta jos et tunne oloasi kotoisaksi pastelleissa väreissä, yhdistä vaikka pikkumustaan hempeän värinen kirjekuorilaukku. Värikammoisille mustavalkoinen tuo turvaa räiskyviltä väreiltä. Myös hopeinen kuosi sopii kesäjulaan, se ei ole ainoastaan pikkujouluun tarkoitettu.

Pelkäätkö, että näytät kalpealta pastelleissa?

Omia värejä ajatellen vaaleaveriköt ovat pastelleissa väreissä kuin kotonaan mutta tummaveriköt taas vaativat voimakkaita värejä sekä värikontrasteja ja asustevärejä. Heidät pastellit värit saavat näyttämään kalpeilta. Esimerkiksi kirkkaat punaiset ja siniset ovat hyviä valintoja ja niihin voit yhdistää korallia tai puuteria ajanhenkeen sopivasti.

Minkä mallinen vaatteen pitää olla?

Seuraavilla ohjeilla loihdit itsellesi kauniin kokonaisuuden. Mieti oman vartalosi mallia, jos olet A-siluettinen,sinulle sopivat hyvin rönsyilevät yläosat tasapainottamaan päärynävartaloa. Muista korostaa vyötäröä ja helmat voivat avautua lievästi kellohelmaisena.

H-vartalon suoralinjaisuus suosii muotoon ommeltua mekkoa loihtimaan vyötäröä esiin.V-pääntiellä sekä vaakaraitaisilla korostuksilla rikot suorakaiteista linjaa. Kapea vyö luo illuusion vyötäröstä ja lisää asuusi sirot korkokengät.

O-vartalon on usein haastavaa löytää juhlamekkoa, joka istuisi kauniisti. Omenavartaloinen on parhaimmillaan kaksiosaisissa kokonaisuuksissa, jossa on kapealinjainen suora alaosa. Yläosaksi sopii suoralinjainen paita tai kimono. Näin luot pitkittäisvaikutelman mutta vältä vyötä. Valitse lantion alapuolelle ulottuva olkalaukku ja näin huomio kohdistuu alalinjaan ja usein kauniisiin sääriin.

X-vartalo on tyypillinen kauneusihanne, mutta ei aina niin helppo pukea uskottavasti. Muhkeat rinnat ja kapea vyötärö ovat parhaimmillaan perinteisissä juhlamekoissa, usein tyköistuvissa malleissa. Jos yhdistät jakun mekon kanssa, muista että jakku päättyy vyötärölle. Kruunaa asusi siroilla kapeakärkisillä korkokengillä.

Ryhdikäs Y-vartalo leveine hartioineen sekä kapean vyötärön ja lantionseudun tulee suosia niskan taakse solmittavia malleja. Myös V-pääntie sekä kietaisumallit sopivat hyvin.Luo volyymia alaosaan kuvioilla tai muhkeilla kuoseilla, myös leveälahkeiset housut sopivat harteikkaalle.

Kuinka häivytä keskivartaloa?

Jos sinulla vyötärönseutu on ongelmana, aloita alusasuista esimerkiksi tukevalla sheipperillä eli alushameella. Tarvitset myös alaspäin kapenevia linjoja tuomaan muotoa tasapaksuun kokonaisuuteen. Suosi yksivärisyyttä, isot kuviot korostavat ja suurentavat. Lisää kaula-aukkoihin avaruutta V ja U mallisilla päänteillä.ja vie yläosan helman pituus lantion leveimmän kohdan alapuolelle. Jos valitset housut , taskuttomat prässihousut sirontavat väljää yläosaa. Ison ja näyttävän kannattaa suosia suuria koruja ja laukkuja sekä tolppakorot tasapainottavat mittasuhteita.

Entä hiukset ja meikki?

Kaunis juhlatyyli tulee kokonaisuudesta, älä unohda hiuksia ja meikkiä! Jos koet vähänkin epävarmuutta,käänny ammattilaisen puoleen. Juhlafiilis lähtee jo valmistautumisesta. Älä lähde kokeilemaan mitään uutta kun valmistaudut vaan valitse toimiva tyyli, minkä varmasti osaat. Mutta jos päätät selvitä itse, kiinnitä huomiota meikin pysyvyyteen ensi sijaisesti. Valitse sopiva kosteutus, ei liian rasvaista, jotta pohjustus pysyy myös hikoillessa. Muista myös huulet ja luomet. Muoti suosii nyt ihania merenneito värejä sekä kuulautta iholle. Kissamaiset rajaukset sekä huulille raikkaat kestosävyt takaavat onnistuneen juhlameikin.

Hiuksiin suositellaan nyt kiharakampauksia varsinkin kesäjuhliin. Kiharan muodolla ei ole niin väliä , ne toimivat kaikissa pituuksissa. Voit jättä myös hiukset osittain auki ja kiinnittää kiharat vain osittain. Maalaisromanttisuus myös nutturoissa on must ja niskan kiinnitys tuo kaulaa esiin ja tuo ryhtiä.

Ihanan nautinnollisia ja onnistuneita kesäjuhlia sinulle!

Elisa Koivumaa