Häät on varmasti yksi tärkeimmistä juhlista Suomessa. Niihin liittyy valtavasti järjestelemistä aikaa ja vaivaa unohtamatta. Ajattelinkin nostaa tärkeimpiä mieltä askarruttavia ja huomioitavia asioita esiin, jotta juhlasi onnistuvat kaikin tavoin.
Mikä on juhliesi teema?
Hääjuhlaan voi tuoda ripauksen vanhaa ja jotain uutta, jotain lainattua,jotain sinistä.Tämä vanha loru kuvaa juhlan luonnetta hyvin sillä häissähän heitetään hyvästit perhesiteille, mennään kohti uutta tulevaisuutta, jota vahvistetaan uskollisen avioliiton symbolilla sinisellä värillä ja lainataan jo onnellisessa aviossa elävältä henkilöltä jotain esimerkiksi nenäliina. Myös hopeinen onnenlantti kantapään alle ja saat riidattoman avioliiton. Tai voit valita rohkean trash the dress linjan, uusinta hääperinnettä parhaimmillaan, vaihtoehtoja löytyy.
Mistä läden liikkeelle ?
Vanhempien rooli juhlan järjestelyssä on olla tukena ja apuna avoimella ja myönteisellä tavalla.Heidän pitää muistaa huolehtia myös omasta jaksamisestaan!
Hääparin pitää tehdä selkeä suunnitelma omasta juhlastaan ja jakaa vastuuta muille. Muista olla avoin ja diplomaattinen muita kohtaan. Juhlien järjestely vaatii myös selkeän ja realistisen budjetin ja pelisäännöt.
Millainen hääpuku kannattaa laittaa?
Morsian on hääjuhlan keskipiste ja jokainen haluaa hehkua kauniina elämänsä tärkeimpänä päivänä.
Valitsetko perinteisen tylli- ja pitsiunelman vai vintage henkisen asun. Myös rennommat ja persoonalliset moniosaiset puvut ovat mahdollisia. Käytännönläheinen morsian haluaa käyttöä myöhemminkin juhlapuvulleen myös juhlan jälkeen. Muista olla ajoissa liikkeellä, jotta saisit mieleisesi ja puvunhan voit toki ostaa myös käytettynä. Vaihtoehtoja on paljon.
Millainen kampaus juhliisi?
Laitatko itse oman kampauksesi vai turvaudutko ammattilaisen apuun? Hääsesonki osuu kesäaikaan lyhyelle aikavälille, joten varaa ajoissa aika kampaajalle. Tarkista sisältyykö palveluun myös kunnollinen koekampaus sillä tässä on paljon eroja eri tekijöiden välillä. Käy yhdessä läpi omia toiveitasi kampaajasi kanssa ja ajattele kokonaisuutta. Kokenut ammattilainen osaa valita kasvoillesi sopivan mallin sekä tehdä kampauksestasi kestävän .
Entä meikki?
Jos päädyt teettämään meikin niin se kannattaa ottaa samasta paikasta, näin säästät aikaa ja vaivaa sekä myös rahaa. Oletko luonnollisen meikin kannalla vai sopiiko sinulle vahva dramaattinen meikki, siitä kannattaa keskustella tekijän kanssa. Meikin pitää olla kosteutta kestävä ja pysyvä, silloin voit vapautua nauttimaan päivästäsi vaikka vähän itkettääkin. Meikki ei valu pitkin poskia eikä vaadi korjailua.
Entä kädet?
Käsien kunto on yhtä tärkeää kuin kasvojen ihon, sillä sormustasi ihaillaan. Kynsille voit ottaa klassisen kauniin ranskalaisen manikyyrin joko rakennekynsinä tai oman kynnen geelauksella. Säästä kynsien laitto hääviikolle, ette riko niitä ennen juhlaa. Älä unohda varpaan kynsiä! Jos päädyt pelkkään lakkaukseen, niin silloin kestolakkaus on paras vaihtoehto ,sillä se pysyy kuten geelauskin kauniina ainakin kaksi viikkoa.
Miten pukeutua juhlavasti häihin?
Muu häävierasjoukko myös miettii pukeutumistaan ja varsinkin morsiusparin vanhemmille suositellaan juhlavaa pukeutumista hattuineen. Kerrataanpa hattuetiketti vielä. Kaikki vieraat voivat käyttää hattua, vaikka morsiusparin äideillä sitä ei olisikaan. Muista valita hattusi järkevästi ja asuusi sopivaksi, sillä se on päässä koko juhlan ajan myös ruokaillessa ja tanssiessa. Sen voi toki ottaa myös pois jos kampaus ei kärsi. Mutta kotiin jäävät siis arkiset aurinkohatut ja lippalakit.
Nautinnollisia häitä, onnea ja iloa tuleville hääpareille sekä kaikille häävieraille.
Elisa Koivumaa
Tyylikoulu WellHottaret